Jazeker! We zijn daarmee in eerste instantie een beetje noodgedwongen begonnen door de Covid-pandemie. Dat is echter zo goed bevallen dat we dit nu ook als standaardienstverlening doen. Onze voorkeur blijft zeker om elkaar fysiek te ontmoeten. Communicatie is dan toch makkelijker en we kunnen veel meer verschillende werkvormen gebruiken. Maar dat neemt niet weg dat online coaching ook een volwaardig alternatief kan zijn, zeker als afstand een rol speelt. De uitzondering die we maken is dat sessies met drie of meer personen altijd fysiek zijn. De dynamiek kan dan zo ingewikkeld worden dat online niet goed meer werkt.
Praktisch
Waar is jullie praktijk?
Wat kost het?
Wij zijn een social enterprise, oftwel een onderneming op ideële grondslag. Dat betekent dat een deel van onze dienstverlening kosteloos is en, omdat ook onze rekeningen betaald moeten worden, een ander deel betaald. Meer over onze social enterprise vind je hier. Over onze kosteloze dienstverlening lees je hier meer. Dat tarieven voor onze overige diensten vind je hier.
Is er een verschil tussen relatiecoaching en relatietherapie?
Nee! De termen relatiecoaching en relatietherapie zijn niet beschermd en worden door elkaar gebruikt. Onze opleiding noemt het ‘relatietherapie’. Wij hechten echter aan ‘relatiecoaching’ omdat relatietherapie voor ons suggereert dat er iets ‘ziek’, ‘niet goed’ of ‘niet normaal’ zou zijn. Misschien wil je het gewoon ‘anders’. Een therapeut geneest, een coach begeleidt. Ons doel niet helpen om een ‘zieke’ relatie ‘normaal’ te krijgen, maar juist een relatie te realiseren die bij jullie past.
Kunnen we alleen terecht voor nonmonogame relaties?
Nee, hoor! Nonmonogamie is inderdaad een bijzondere specialiteit van ons, maar de uitdagingen daarin komen op een iets andere manier ook in veel andere relaties voor. Je kunt bijvoorbeeld ook bij ons aankloppen voor vragen als:
- Wij zoeken naar de balans in elkaar de ruimte gunnen om ons eigen ding te doen én met elkaar verbonden te blijven voelen
- Eén van ons is vreemdgegaan. Hoe pakken we onze relatie weer op?
- Wij lopen tegen een taboe en discriminatie aan. Onze omgeving accepteert onze relatie niet.
- We zoeken naar een manier om in onze bijzondere situatie (lange afstand, meer-ouder, etc) een vorm te vinden voor onze relatie die bij ons past.